Aqama massage

Aqama massage is een vorm van massage waarbij de patiënt in rugligging op het met warm water gevulde Aqama kussen ligt. De massage in combinatie met het warme water zorgt voor een nog snellere bloedsomloop en de afvoer van opgehoopte afvalstoffen. (ook wel bekend als “knoop of blokkade”).

Het kussen past zich moeiteloos aan het lichaam aan. Waardoor u altijd comfortabel en ontspannen ligt.

Dit is een zeer specialistische behandeling die alleen uitgevoerd mag worden door gediplomeerde therapeuten. Deze behandeling wordt ingezet bij patiënten waarbij de spieren onder constante spanning staan.

Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

Whiplash

Het woord whiplash betekent letterlijk ‘zweepslag’. Met whiplash wordt de plotselinge klapbeweging van het hoofd en de nek ten opzichte van de romp bedoeld. Deze nekverstuiking blijft echter niet alleen lokaal voelbaar, maar de klachten breiden zich langzaam uit. Los van de fysieke problemen ervaart men dit vaak ook als een traumatische ervaring.

Door gebruik te maken van de Aqama massage wordt de opgebouwde spanning verminderd. Hierdoor ontstaat een betere bewegingsvrijheid en algehele verlichting van de klachten.

Zwangerschap

Tijdens een zwangerschap ontstaat spanning in de spieren en gewrichtsbanden. Deze spanning uit zich in pijnen in midden en lage rug en bewegingsbeperking. Door deze spanningen weg te nemen, worden niet alleen de fysieke maar ook de mentale klachten minder. De patiënt voelt zich weer verlicht en positiever.

Stress

Stress verergert de reeds opgebouwde spanning in spieren, pezen en banden en er treedt zelfs stagnatie op in de bloedsomloop. Het gevolg is het disfunctioneren van het totale lichaam, zowel fysiek als mentaal.

Als gevolg hiervan krijgt de patiënt uiteenlopende klachten. Hoofdpijn, pijn in de nek, schouders, rug, spijsverteringsproblemen en slapeloosheid zijn een aantal van deze uitingen. Zelfs energiebanen worden door stress geblokkeerd en hierdoor voelt de patiënt zich futloos.

Door de Aqama massage worden de bloedsomloop en energiebanen weer geactiveerd. De patiënt voelt zich zowel fysiek als mentaal in betere conditie en weer energieker.

Algemene rugklachten

Bij de geboorte is de anatomische bouw bepaald. In de belangrijkste groeifase van het leven wordt er veelal niet voldoende op houding en stand gelet. Daardoor ontstaan er op latere leeftijd klachten. Deze uiten zich vaak in rugklachten.

Beroep

Er zijn ook mensen die tijdens het uitoefenen van hun beroep genoodzaakt langdurig een verkeerde houding aannemen. De spiergroep in de onderrug kan daardoor overbelast raken en verkrampen. Dit uit zich in rugpijn. Door de Aqama massage wordt de spanning en verkramping weggenomen en de bloedsomloop en energiebanen weer geactiveerd.

De Aqama massage wordt altijd als zeer prettig ervaren en de meeste patiënten vragen dan ook bij vervolgbehandelingen om weer gebruik te maken van het Aqama kussen. Zelfs als dat therapeutisch niet noodzakelijk is.

Verder wordt er natuurlijk altijd gericht gezocht naar een oplossing van de oorzaak.

Aqama helpt bij de volgende klachten

Maak een afspraak