Oorkaarsen

In de oudheid is bij de indianen het gebruik van oorkaarsen ontstaan. Een oorkaars is een 20 cm brandbare buis van katoen en honing. Deze wordt aangestoken en in de gehoorgang geplaatst. Voorafgaand aan de plaatsing van de kaars worden hoofd, nek en schouders gemasseerd. Dit verbetert het effect van de behandeling.

De brandende oorkaars heeft een zuiverende werking op het evenwichtsorgaan. Een lichte onderdruk en de trilling van de stijgende lucht in de oorkaars geven een lichte massage aan het trommelvlies.

De oorkaars wordt vaak gebruikt in combinatie met de lichaamskaars en moxa behandeling.

Met deze behandeling worden verkoudheid, duizeligheid, het suizen of piepen van oren, hoofdpijn en migraine, vastzittend oorsmeer of oorstoppen, zenuwachtigheid en stress verholpen.

Reacties die eventueel  na de behandeling kunnen ontstaan zijn: ontspannen helder gevoel in het hoofd; verbeterde nachtrust.

Resultaat

Oorkaarsen regelen de druk in het oor, het voorhoofd en de bijholten. De behandeling stimuleert het gehoor, leidt tot een vrijere neusademhaling en een beter reukvermogen, zelfs bij een verstopte neus, voorhoofd- en bijholtes.

Helpt bij de volgende klachten

Maak een afspraak